Žito BIO 1 kg
Kód: 399-1Detailní popis produktu
Žito bylo v České republice do 60. let minulého století nejpěstovanější obilovinou. Bohužel, v dnešní době je postupně nahrazováno pšenicí. My vám chceme o žitu prozradit více a ukázat, že je nefér, že je tato obilovina tak opomíjená.
Proč je populárnější pšenice? Odpověď je vlastně jednoduchá – obchodníkům více vydělává. Zajímavé je, že tomuto trendu rozšiřování konzumace pšenice podléhá za poslední roky hlavně Česká republika. Například v takové Severní Evropě (Skandinávii) se pšenice víc a víc omezuje a nahrazuje ji právě námi rozebírané žito. Právě skandinávští vědci údajně přišli na to, že je žito zdravější – dokonce prý obsahuje nespočet látek, které mají protinádorové vlastnosti, zároveň chrání naše srdce před kardiovaskulárními nemocemi.
Co dále žito obsahuje? V žitném zrnu najdeme nejvyšší podíl aminokyseliny lysin, která pomáhá tvořit kolagen – právě mnoho lidí trpící řídkými kostmi, postrádají tuto aminokyselinu. Dalšími zdravými látkami v této obilovině jsou vitamín B, E a minerály jako je třeba železo. Žito je zároveň oproti pšenici lepší na trávení díky vyššímu obsahu vlákniny.
Rada pro vás: Jak si vybrat správné žitné pečivo? Pokud v obchodě najdete označení pečiva jako „pšenično-žitné“, můžete si být jisti, že kupujete především pšenici mírně smíchanou s žitem. Pokud ale chcete pečivo s vysokým obsahem žita, výrobek musí nést označení „žitný“, tehdy musí obsahovat minimálně 90 % tohoto obilí. Proč si ale neudělat vlastní mouku z toho nejlepšího BIO žita, které vám právě nabízíme a neudělat si kvalitní žitný chléb z pohodlí domova? Naše žito je v té nejvyšší BIO kvalitě a potěší vás ať už namleté jakožto mouka nebo dokonce jako příloha k vašim oblíbeným jídlům.
Složení: 100 % žito BIO
Doplňkové parametry
Kategorie: | Pohanka a žito |
---|---|
Hmotnost: | 1 kg |
? Bio: | Bio |
Země původu: | Polsko |
Značka: | Les fruits du paradis |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.