Hraška na zahušťování bezlepková 1 kg
Kód: 01324Související produkty
Detailní popis produktu
Vlastnosti Hrašky umožňují snížení nebo úplné vynechání vajíče v pokrmech. V těstech napomáhá spojení jednotlivých mouk a zlepšuje kvalitu těsta, obzvláště při použití celozrnné nebo bezlepkové mouky. Hraška dodá moučníkům pěknou barvu a zlepší jejich výživnou hodnotu. S těstem se bude lépe pracovat a výsledný pokrm získá na chutnosti i lehkosti. Nebude se drobit a současně ani neztratí na křehkosti.
Použití: Hrašku buď jednoduše smícháme s moukou a těsto dále zpracováváme obvyklým způsobem nebo ji nejprve smícháme s tekutinou, necháme cca 10 minut odstát a pak postupujeme jak jsme zvyklí. Při druhém způsobu se výrazně zvýší účinnost náhrady vajec v těstě. Konkrétní použití pro každý druh Hrašky uvádíme dále.
Hraška umožňuje zdravé zahušťování polévek, omáček, šťáv a gulášů. Není nutné připravovat jíšku, stačí Hrašku smíchat s vodou a 20 minut povařit obdobně jako jíšku. Pokrmy připravené z Hrašky mají lahodnou chuť, krémovou hladkost a vysokou výživovou hodnotu. Jídla z Hrašky jsou výjimečná i svoji vyšší stravitelností. Hraška je skvělým pojivem v těstech a karbenátcích, proto umožňuje vynechání vajec. Slouží k přípravě základu pomazánek, dresinků, majonéz a bešamelových omáček na zapékání zeleniny. Rozmíchání Hrašky na zahušťování pouze s vodou slouží také k přípravě těstíčka pro obalení nejen klasických řízků, ale i zeleniny či sýru.
Recepty s využití hrašky jsou uvedeny na stránce výrobce: základní recepty a recepty dle chutí
Nutriční hodnoty byly stanoveny rozborem, tzn. mají vyšší přesnost než nutriční hodnoty stanovené výpočtem. Vysokou nutriční a gastronomickou hodnotu Hrašky ocenilo Ministerstvo zemědělství, udělením ceny zlatý klas (2008) a Jihomoravský kraj ocenil Hrašku v soutěži ZLATÉ PLODY jižní Moravy (2008)
Doplňkové parametry
Kategorie: | Mouky |
---|---|
Hmotnost: | 1 kg |
Značka: | Ceria |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.