GASTRO - Mouka špaldová celozrnná jemně mletá 4 kg BIO
Kód: P70215Související produkty
Detailní popis produktu
Celozrnná mouka je plnohodnotná mouka z celých zrn. Proto má přirozeně tmavší barvu a obsahuje vlákninu a další cenné živiny, které se nachází v obalu a v klíčku zrna. Celozrnná špaldová mouka je vhodná na koláče, buchty, perníky, chléb, quiche, pizzy…Náš TIP: Začínáte-li s celozrnnými moukami, můžete zkusit ve svém oblíbeném receptu nahradit 1/3 bílé mouky moukou špaldovou nebo pšeničnou celozrnnou a pak postupně zvyšovat poměr. Tyto celozrnné mouky obohatí jídlo důležitými živinami, vlákninou a déle vás zasytí. Špalda je jedna z nejstarších původních obilovin. Má podobné složení jako klasická pšenice, ale ve porovnání s ní, je nutričně bohatší. Obsahuje více bílkovin, minerálních látek, vitamínů skupiny B a její vláknina je lépe a snáze stravitelná.
Víte že? Jsme specialisti na zpracování špaldy. Věnujeme se tomu už od našeho počátku v roce 1992 a máme celou řadu špaldových výrobků (špaldota, mouky, vločky, krupice apod. ). Naše technologie nám umožňuje odebírat špaldu téměř "přímo z pole" a zrno zpracováváme od jeho počátku - čištění, sušení, mletí, balení. Sušíme šetrně teplým vzduchem a konečný produkt si tak zachová své živiny. Mouky nemeleme do zásoby a máme je proto vždy čerstvé a voňavé. Naše špalda pochází z ekopolí. Když ji pěstujeme, děláme to šetrně, s ohledem na půdu, vodu, ptáky, hmyz.... Koupí našeho produktu chráníte přírodu i své zdraví.
Složení:
100 % celozrnná mouka špaldová BIO
Skladování:
Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.
Průměrné výživové údaje ve 100 g
Energie:
1457 kJ / 344 kcal
Tuky:
1,8 g
z toho nasycené mastné kyseliny:
0,2 g
Sacharidy:
64,5 g
z toho cukry:
1,3 g
Vláknina:
8,2 g
Bílkoviny:
13,4 g
Sůl:
0 g
Složení: 100% špalda BIO
Doplňkové parametry
Kategorie: | Mouky |
---|---|
Hmotnost: | 4 kg |
? Bio: | Bio |
Značka: | PROBIO |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.